Biskupství brněnské

Diecézní charita má od září nového ředitele

Ilustrace
3.9.2024

Diecézní charita Brno má od září nového ředitele


1. září 2024 nastoupil do funkce ředitele Diecézní charity Brno Pavel Kolmačka. Po úspěšném výběrovém řízení vystřídal na této pozici Oldřicha Haičmana, který ji zastával 32 let. Změnu ve vedení iniciovalo Biskupství brněnské, zřizovatel Diecézní charity Brno.  

Pavel Kolmačka byl dosud ředitelem Oblastní charity Blansko, která pod Diecézní charitu Brno spadá.  Během svého působení se zaměřil na zefektivnění a zkvalitnění sociálních a zdravotních služeb, posílení hospodářských i humanitárních činností prostřednictvím přímé a individuální pomoci lidem v těžkých životních situacích v regionu. Pod jeho vedením vznikla například Poradna pro pozůstalé Křídla vážky, která pomáhá lidem zvládat ztrátu bližního. „Velmi si vážím projevené důvěry. Rád se budu podílet na dalším rozvoji služeb a posílení charitních hodnot. Tato role pro mě představuje nejen profesní výzvu, ale i příležitost zúročit své dosavadní zkušenosti,“ uvedl Pavel Kolmačka. V nové funkci by se mimo jiné rád zaměřil na podporu činnosti oblastních Charit, zefektivňování sociálních služeb, sjednocení a posílení kvality zdravotních služeb, digitalizaci procesů a posílení propojení Charity s farnostmi.

„Současně bych rád poděkoval dosavadnímu řediteli Oldřichu Haičmanovi za jeho dlouholetou obětavou práci pro Charitu,“ doplnil Kolmačka. Oldřich Haičman dokázal za více než 30 let vybudovat organizaci, která ročně pomůže více než 60 tisícům lidem v nouzi. Diecézní charita Brno se pod jeho vedením stala největším poskytovatelem sociálních a zdravotních služeb v regionu a má v této oblasti nezastupitelnou roli. Oldřich Haičman stál také sedm let v čele Charity Česká republika.

Zuzana Horáková, tiskový servis
731 632 705
zuzana.horakova@brno.charita.cz
 

Facebook profil Biskupství brněnského
Banner - Pastorační aktivity děkanství brněnské diecéze

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality