Biskupství brněnské

Multimediální expozice v kostele sv. Jakuba

Ilustrace
12.8.2024

Nový magnet pro Brňany i turisty
v kostele sv. Jakuba otevřeli unikátní multimediální expozici ve starobylých krovech chrámu


V krásném gotickém chrámu sv. Jakuba v Brně je od začátku srpna k vidění unikátní multimediální expozice, která se dotkne hned několika smyslů. Mohutný prostor pod střechou chrámu v sobě skrývá holografickou projekci, 430 světel a působivý prostorový zvuk. Prostřednictvím těchto moderních technologií budou návštěvníci moci zažít různé příběhy. Tím prvním je expozice, která představuje historii kostela sv. Jakuba. Kromě prohlídky v krovech si mohou návštěvníci vyzkoušet i netradičního videoprůvodce interiérem a exteriérem kostela, ve kterém jim jakubské zajímavosti a tajemství představí brněnští herci. 


Nová expozice má ambici stát se jedním z nejnavštěvovanějších cílů pro turisty i Brňany, kteří hledají zajímavé cíle pro své výlety či poznávání města. “Naším cílem bylo využít naprosto unikátní krovy kostela sv. Jakuba a zpřístupnit je široké veřejnosti. A zároveň toto starobylé dílo architektů a mistrů tesařů lidem představit překvapivou a moderní formou. Všechny Brňany i návštěvníky našeho města proto zveme do expozice, ve které se ponoří do fascinujícího vizuálního a zvukového zážitku. Zároveň si mohou projít kostel, který je lidem otevřen pro každodenní bohoslužby, ale také na krátkou návštěvu během dne. Je možné se tady na chvíli ztišit, zastavit, pomodlit, něco se dozvědět, nebo si třeba jenom vychutnat krásnou architekturu. ” říká farář kostela sv. Jakuba Jan Pacner. 

Nová expozice je otevřena každý den od 10 do 22 hodin mimo bohoslužby. Vstupenky do expozice ve zkušebním provozu stojí 190 Kč pro dospělé a 110 Kč snížené vstupné. Vstupenky je možné zakoupit na webu www.visitjakub.cz nebo na místě.    
Technicky i umělecky celou expozici zpracoval tým multimediálních architektů VISUALOVE, kteří v Brně stojí za dalšími výraznými projekty, jako je například právě probíhající výstava planet na Kraví hoře.

Facebook profil Biskupství brněnského
Banner - Pastorační aktivity děkanství brněnské diecéze

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality