Biskupství brněnské

Biskupství brněnské zve na Den Brna

Ilustrace
16.8.2024 - 18.8.2024

Biskupství brněnské zve na Den Brna

Příští víkend (16. - 18. srpna) se v Brně uskuteční tradiční městská slavnost Den Brna připomínající slavné vítězství brněnských obránců nad švédskými vojsky v roce 1645. Spolupořadatelem akce je i brněnské biskupství, které ve svém areálu na Petrově připravuje celou řadu zajímavých informací a programů.

V pátek 16. 8. začne program pro děti už v pravé brněnské poledne, tedy v 11:00, komentovanou prohlídkou areálu Petrova s názvem Petrovské poledne, která bude klást důraz na události roku 1645 a je vhodná pro děti od 5 do 12 let. Pokračovat pak můžete do Diecézního muzea na Muzejní hřiště pro děti, kde budou probíhat ukázky kaligrafie.  

V sobotu 17. 8. můžete pokračovat v duchovním poznávání města na procházce po církevních stavbách spojených s obléháním Brna. Jde například o kostely sv. Tomáše, Jakuba, Michala, nebo Nanebevzetí Panny Marie u jezuitů). Některé části města se během této soboty vyloženě navrátí do doby třicetileté války. 

Neděle 18. 8. je tradičně věnována především duchovnímu rozměru festivalu. Biskupství brněnské zve na dopolední pontifikální mši svatou v katedrále sv. Petra a Pavla, kterou bude slavit brněnské biskup Pavel Konzbul. V zahradách pod Petrovem si rodiny s dětmi užijí pohádku Šípková Růženka od Divadla Víti Marčíka, světové speciality ochutnáte v restauraci L'Eau Vive. 
Více informací o kompletním programu městských slavností najdete na webu www.denbrna.cz 
 

Facebook profil Biskupství brněnského
Banner - Pastorační aktivity děkanství brněnské diecéze

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality