Biskupství brněnské

XIII. mezinárodní pouť ministrantů do Říma

Ilustrace
28.7.2024 - 3.8.2024

 XIII. mezinárodní pouť ministrantů do Říma

Na pouť do Říma společně s dalšími tisíci ministranty vyrazili i naši zástupci z brněnské diecéze.

V neděli večer vyrazili autobusem do Itálie a na cestu jim své požehnání dal Pavel Šenkyřík, biskupský vikář pro pastoraci a vzdělávání.

Celou výpravu v počtu 62 lidí pod vedením Františka Kroutila doprovází 4 kněží a 1 jáhen. Za Svatým otcem vyrazilo také 7 ministrantek. Celou výpravu odvezl "stylově" autobus v barvách brněnské KOMETY.

Přejem jim všem hezký zážitek ze setkání ve "Věčném městě" a šťastný návrat domů.

.......

Oficiální zpráva k události:

Ve dnech 29. července až 3. srpna 2024 se v Římě uskuteční mezinárodní pouť ministrantského sdružení Coetus Internationalis Ministrantium (CIM). Očekává se účast přibližně 50 tisíc ministrantů, které bude doprovázet předseda CIM kardinál Jean-Claude Hollerich SJ. Předprogram audience s papežem 30. července bude spolumoderovat Kristýna Šimůnková, spolupracovnice tiskového střediska ČBK.

Iniciativu organizuje Německá biskupská konference, ale účastní se jí i zástupci dalších zemí. V současné době jsou oficiálně přihlášeny: Belgie, Česká republika, Francie, Chorvatsko, Litva, Lucembursko, Maďarsko, Německo, Portugalsko, Rakousko, Rumunsko, Slovensko, Srbsko, Švýcarsko a Ukrajina. Přibližně 35 tisíc ministrantů z Německa bude doprovázet předseda Komise pro mládež Německé biskupské konference, pomocný biskup Johannes Wübbe (Osnabrück), a také řada členů Německé biskupské konference. Motto letošní mezinárodní pouti ministrantů zní „S Tebou“ (Iz 41,10).

Program ministrantské pouti se ještě upřesňuje, ale již nyní je známo, že 30. července se ministranti setkají při oficiální audienci s papežem Františkem na Svatopetrském náměstí. Jednou z moderátorek předprogramu audience, který začne již v 16 hodin, byla vybrána Kristýna Šimůnková, spolupracovnice tiskového střediska ČBK.

Zdroj: www.cirkev.cz

Facebook profil Biskupství brněnského
Banner - Pastorační aktivity děkanství brněnské diecéze

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality