Biskupství brněnské

Pastorační veletrh

Ilustrace
19.10.2024

Brněnská diecéze chystá na podzim první Pastorační veletrh

Biskupství brněnské chystá novinku. Na podzim zve všechny, kdo jsou aktivní ve svých farnostech a komunitách, na historicky první pastorační veletrh brněnské diecéze. Sobota 19. října tak bude patřit společné inspiraci, novým pastoračním nápadům i diskuzi, jak zvěstovat víru v Ježíše Krista dalším lidem. Akce se uskuteční v budově Biskupského gymnázia v Brně.

Koncerty, přednášky, společná setkání, besedy, workshopy, biblické hodiny nebo modlitební společenství - to všechno sice pastorační veletrh v jednom dni nenabídne - o všem ale může být v rámci jeho programu řeč. Cílem říjnového setkání má být sdílení inspirace k pastoračním projektům a vzájemné povzbuzení v jejich organizaci.

Mottem akce je “Církev bude radostná tehdy, když bude hlásat a žít evangelium”. K evangelijní radosti vybízí i biskupský vikář pro pastoraci Pavel Šenkyřík: “Každý, kdo je ve farnosti aktivní, ví, že je to dřina i radost zároveň. Společnou platformou chceme podpořit hlavně víru v to, že i zdánlivě nerealizovatelné projekty můžou najít cestu k uskutečnění. Setkání rozhodně není určeno jenom pro členy pastoračních rad farností, ale pro každého, kdo má nápady a chuť se zapojit,” vysvětluje Pavel Šenkyřík.

Setkání proběhne v budově Biskupského gymnázia v Brně 19. října od 9 do 17 hodin. V rámci přednáškového dopoledne vystoupí kněz a spisovatel Petr Karas nebo Daniel Vicha, biskupský vikář pro pastoraci, vzdělávání a evangelizaci ostravsko-opavské diecéze. Součástí programu bude mše svatá s biskupem Pavlem Konzbulem, řada podnětných workshopů a taky procházka po stáncích z farností a společenství s prezentací jejich aktivit. “Bez toho, aby byla církev živá a otevřená pro nově příchozí, naše snažení nedává smysl. Chceme v rámci veletrhu podpořit všechny, kdo mají chuť věci rozhýbávat a komu není dění v jeho/její farnosti nebo děkanátu jedno,” dodává biskup Pavel Konzbul.

Registrovat se na veletrh je možné ZDE


 

Facebook profil Biskupství brněnského
Banner - Pastorační aktivity děkanství brněnské diecéze

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality