Na sklizeň vinné révy čekají vinaři každý rok. Je dnem, kdy se zúročí jejich celoroční tvrdá práce, zároveň slavností, kdy obdivujeme krásu Božích plodů.
V době vinobraní jsme se vydali za jedněmi takovými svědky – k vinařům Tichým do Kobylí. Soška sv. Urbana, patrona vinařů, shlíží na dubové sudy vinařství Filiberk, kde zrají vína z minulých let. „Zaměřujeme se na tradiční odrůdy jako Veltlínské zelené, Rulandské bílé, Sauvignon blanc, André a také trochu Neuburské či Müller Thurgau – právě ty budeme letos sbírat jako jedny z prvních,“ představuje Daniela Tichá, která se věnuje vinařství se svým mužem Robertem. Velký rozhovor s nimi přinášíme na str. 13. Mluví o své práci, ale i o tom, jak při ní prosí o Boží požehnání.
Celý článek ZDE