Biskupství brněnské

Kněžské svěcení v brněnské katedrále

Ilustrace
22.6.2024

Kněžské svěcení v brněnské katedrále

V sobotu 22. června se v brněnské diecézi chystá velká událost. Při slavnostní bohoslužbě v katedrále na Petrově biskup Pavel vysvětí 3 novokněze:

- Lukáše Janouška původem z Moravských Budějovic

- Milana Pazderu původem z Křižanova

- Daniela Martinka původně z farnosti Brno-Husovice

Všichni jste zvaní na tuto významnou slavnost, bohoslužba začíná v katedrále v 9:00. Pokud nemůžete do katedrály přijít osobně, nabízíme vám možnost sledování živého přenosu na našem kanálu youtube.

Pro novokněžské požehnání si pak můžete přijet za každým z nich na jejich primiční mši svatou. Ty se konají v těchto termínech:

- Lukáš Janoušek: primiční mše svatá v neděli 23. 6. 2024 v 15:00, Moravské Budějovice

- Daniel Martinek: primiční mše svatá v sobotu 29. 6. 2024 ve 14:00, Brno – Husovice

- Milan Pazdera: primiční mše svatá v sobotu 29. 6. 2024 ve 14:30, Křižanov

Na závěr ještě jedna prosba. Prosíme zejména v těchto dnech o modlitby za tyto tři mladé muže - za Boží požehnání pro jejich důležité rozhodnutí i budoucí službu v našem diecézním společenství.

 

Lukáš Janoušek (1993) pochází z Moravských Budějovic a roční jáhenskou službu vykonával v Arcibiskupském kněžském semináři v Olomouci. Před bohoslovím vystudoval školu se zaměřením na uměleckořemeslné zpracování dřeva. 

Milan Pazdera (1993) pochází z Křižanova a od jáhenského svěcení působil ve farnostech Moravské Budějovice, Blížkovice, Častohostice, Lukov u Moravských Budějovic a Nové Syrovice. Před nástupem do kněžského semináře působil jako umělecký kovář.

Daniel Martinek (1998) pochází z farnosti Brno-Husovice a po gymnáziu absolvoval studium bohosloví na Papežské lateránské univerzitě v Římě. Během své jáhenské služby působil ve farnosti Blansko.

Facebook profil Biskupství brněnského
Banner - Pastorační aktivity děkanství brněnské diecéze

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality