Biskupství brněnské

Běh pro Hospic sv. Alžběty

Ilustrace
15.6.2024

Pozvánka na Běh pro Hospic sv. Alžběty
Přijďte si zaběhat a podpořit dobrou věc!

V sobotu 15. června 2024 se uskuteční již sedmý ročník Běhu pro Hospic sv. Alžběty. Rádi přivítáme účastníky všech věkových kategorií, kteří mohou strávit příjemný sportovní den a zároveň podpořit péči o nevyléčitelně nemocné v závěru života. 

Běh odstartuje v 10 hodin přímo z areálu Hospice sv. Alžběty o.p.s. na ulici 
Kamenná 36. Trasa povede směrem k Anthroposu a skončí opět v hospici. K dispozici budou tratě o délce 0,6 km nebo 5,7 km a 11,4 km, takže zúčastnit se mohou i rodiny s dětmi a senioři. A že nejste zvyklí běhat? Nemějte obavy, trasu můžete projít i pěšky. Čas není tím hlavním měřítkem. Stejně jako v hospici, kde „nepřidáváme dny k životu, ale život ke dnům“, jak říká Marie Svatošová, zakladatelka hospicové péče v České republice. Usilujeme o to, aby byl závěr života nevyléčitelně nemocného člověka prožit důstojně až do konce. V rámci pobytové odlehčovací služby pečujeme také 
o chronicky nemocné. Náš tým je složen z lékařů, zdravotních sester, pečovatelů, ošetřovatelů, sociálních pracovníků, psychologů, duchovních a dobrovolníků. Věříme, že tato práce má smysl a děláme ji celým srdcem. 

Záštitu sedmému ročníku Běhu pro Hospic sv. Alžběty udělili: primátorka města Brna JUDr. Markéta Vaňková, ministr zdravotnictví prof. MUDr. Vlastimil Válek, CSc., MBA, EBIR, starosta městské části Brno-střed Ing. arch. Vojtěch Mencl a biskup brněnský Mons. Mgr. Ing. Pavel Konzbul, Dr. Ambasadorem je brněnský běžec a držitel mnoha traťových rekordů Daniel Orálek, který úspěšně startuje na závodech od pěti kilometrů po ultramaraton. V anketě čtenářů Běhej.com byl čtyřikrát zvolen nejlepším vytrvalcem roku a napsal knihu Můj dlouhý běh. Běh pro Hospic sv. Alžběty je součástí Běhů pro hospice – www.behyprohospice.cz. 

Pokud se chcete zúčastnit tohoto benefičního běžeckého happeningu, zaregistrujte se do pátku 14. června do 12 hodin na www.behprohospic-brno.cz, kde jsou uvedeny všechny bližší informace. Je možné zaregistrovat se také přímo na místě v den konání akce od 8 hodin. Firemní týmy prosíme o registraci na fundraising@hospicbrno.cz. 

Veškeré bližší informace o hospici i možnostech jeho podpory naleznete na www.hospicbrno.cz, číslo našeho dárcovského účtu je 2200422047/2010. Jsme nezisková organizace, proto si velice vážíme jakékoli formy Vaší podpory. 


Hospic sv. Alžběty o.p.s. – vizitka 
-              Je nestátní nezisková organizace. 
-              Sídlí v areálu kláštera sester alžbětinek v Brně na ulici Kamenná 36.
-              Je centrem komplexní hospicové péče poskytující zdravotně sociální služby. 
-              Provozuje lůžkovou hospicovou péči (kapacita 22 lůžek), domácí hospicovou péči (ta umožňuje nemocným zůstat se svými nejbližšími v jejich domácím prostředí), dále ambulanci paliativní medicíny, půjčovnu pomůcek, odborné sociální poradenství, terénní odlehčovací službu (pečovatelé v domácím prostředí nemocných) a pobytovou odlehčovací službu (kapacita 21 lůžek). 
-              Je výukovým pracovištěm Lékařské fakulty Masarykovy univerzity v Brně. 
-             Je členem Asociace poskytovatelů hospicové paliativní péče (APHPP) a Fóra mobilních hospiců.


 

Facebook profil Biskupství brněnského
Banner - Pastorační aktivity děkanství brněnské diecéze

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality