Biskupství brněnské

Nová školní zahrada pro děti MŠ při Biskupském gymnáziu Brno

Ilustrace
26.11.2015

V areálu Biskupského gymnázia v Brně požehnal ve středu 25. listopadu 2015 generální vikář brněnské diecéze Mons. Jiří Mikulášek novou školní zahradu zdejší mateřské školy..

Cílem projektového záměru bylo proměnit nevyužívanou část školního pozemku na „učebnu pod širým nebem“ pro děti ze školky i pro studenty gymnázia. Zahrada je vybavena tradičními houpačkami, skluzavkou, pískovištěm, přírodní překážkovou dráhou a tunelem z proutí, navíc poskytne zázemí i pro tvořivé činnosti v prostorném altánku. Posezení okolo ohniště zase umožní opékání voňavých dobrot i společné chvíle u táboráku s kytarou. Použití rozmanitých herních prvků z přírodních materiálů pozitivně ovlivní vztah nejmladší generace k přírodě a přispěje k všestrannému rozvoji jejich osobnosti.

Slavnostní středeční odpoledne na „BiGy“ pokračovalo již v teple heren školky společným posezením rodičů s vedením školy a zástupci zřizovatele, Biskupství brněnského. Protože adventní čas je „již za dveřmi“, přichystaly učitelky mateřské školy pro děti a jejich rodiče také tvořivé dílny s výrobou adventních věnců, svícínků a slaměných ozdob. Nechybělo sladké i slané pohoštění připravené místní školní kuchyní, které dotvořilo příjemnou a radostnou atmosféra a přispělo ke spokojenosti všech zúčastněných.

Facebook profil Biskupství brněnského
Banner - Pastorační aktivity děkanství brněnské diecéze

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality