Biskupství brněnské

Benefiční projekce filmu Nohama na rovníku, hlavou v nebi

Ilustrace
28.1.2008
Benefiční projekce dokumentárního filmu o misii brněnského rodáka P. Františka Slavíčka v kamerunském pralese nazvaný "Nohama na rovníku, hlavou v nebi" s následnou diskuzí s tvůrcem filmu Václavem Mariskem se uskuteční v pondělí 28. ledna od 18.15 hodin v kostele sv. Tomáše v Brně (Moravské náměstí).Brno: Kmen Bangwa se na počátku šedesátých let ocitl, díky víc než 90% dětské úmrtnosti, na pokraji záhuby. Král kmene tehdy požádal o pomoc místního biskupa a ten se obrátil na představitele Hnutí fokoláre. Lidé z Hnutí vybudovali nemocnici, vodní elektrárnu, školy a potřebnou infrastrukturu. Výsledkem jejich práce bylo snížení dětské úmrtnosti na 2%. Kmen Bangwa byl zachráněn a nastal čas rozvoje. Zlepšila se jak sociální situace, tak mezilidské vztahy. Zvýšila se vzdělanost (současný král je absolventem prestižní francouzské univerzity) a na minimum klesla kriminalita.

Po více jak čtyřiceti letech přijel do této oblasti český lékař a kněz František Slavíček (nar. 2.5.1949 v Brně, jako kněz působil v pražské arcidiecézi, do Afriky odjel roku 2004). O jeho zkušenostech a vztahu k černému kontinentu, o životě uprostřed Afriky, a také o Vánocích uprostřed tropů vypráví dokumentární film ADV Studia NOHAMA NA ROVNÍKU, HLAVOU V NEBI. (Režie a kamera Jan Heller, produkce Václav Marisko, délka 52 minut.)

Po projekci filmu v kostele sv. Tomáše 28.1. v 18.15 hodin bude následovat diskuse a malé občerstvení v přilehlém sále. Nabízí se i možnost koupě DVD s filmem – příspěvek je určen na podporu misie. Vstup je zdarma.

Více informací na http://www.focolare.cz

foto foto foto foto

Facebook profil Biskupství brněnského
Banner - Pastorační aktivity děkanství brněnské diecéze

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality